Полк. Камен Плочев, ръководител на клиниката по инфекциозни болести при

...
Полк. Камен Плочев, ръководител на клиниката по инфекциозни болести при
Коментари Харесай

Полк. Камен Плочев е фаворит за шеф на НЗОК

Полк. Камен Плочев, началник на клиниката по инфекциозни заболявания при ВМА, се оказа мълчалив любимец за поста шеф на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК). Това стана ясно откакто изтече крайният период, в който партиите можеха да вършат оферти за поста в деловодството на Народното събрание.

Точно в 18,05 часа от Народното събрание прецизираха пред " Труд ", че полк. Камен Плочев е номинацията на ГЕРБ. А други кандидатури от останалите парламентарни групи не са правени. Такива можеха да постъпват до 18.00 ч.

Припомняме, че до процедура по желание на нов началник на НЗОК, откакто доктор Глинка Комитов подаде оставка преди към седмици. Според clinica.bg полк. Плочев няма огромен опит в здравния мениджмънт и обезпечаване, само че кандидатурата му е припозната от ръководещите " поради неговата неизкушеност и необвързаност с другите лобита в бранша ".

Не е без значение, че полк. Плочев работи е работил дълги години в екип със здравния министър ген. проф. Николай Петров. А сега измежду главните цели на държавното управление е да се вкара в ред в бранша на опазването на здравето.

Предстои обществено чуване на полк. Камен Плочев пред комисията по опазване на здравето в националното заседание. А по-късно и гласоподаване на кандидатурата в пленарна зала.

Според признатите процедурни правила съвещанието по вота в националното заседание се излъчва в действително време.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР