Полицията застреля мъж в гърба, докато бягаше, каза семейство от Калифорния. Те пуснаха видео

...
Семейството на мъж от Туларе, убит от полицията, публикува видео
Коментари Харесай

Семейството на мъж от Туларе, убит от полицията, публикува видео тази седмица, което каза, че показва, че той не е заплаха за полицаите, които го простреляха в гърба, докато бягаше.

Джоел Вилегас беше убит от полицията в Туларе около 15:15 часа. 16 април, след като обаждащ се на 911 съобщи, че е видял някой в ​​района на Bardsley Ave и Vetter Street с нож, каза полицията в Туларе в съобщение за новини.

Вилегас, 34, беше запомнен от семейството като обичащ баща и човек, който другите искаха да бъдат наоколо, защото ги караше да се усмихват.

„Това, което направиха, беше грешно“, каза по-големият брат Армандо Вилегас. „Беше несправедливо към жена му, децата и семейството му. Той имаше значение.“

Семейството му пусна видео от носената на тялото камера на офицер от Туларе, което показва как офицерът издава команди, докато Вилегас бяга от него. В един момент той се спъва, преди да стане отново и да продължи да бяга.

Видеото показва, че Вилегас никога не е напредвал срещу полицията, преди полицаите да стрелят няколко изстрела. Полицаите във видеото могат да бъдат чути да казват, че Вилегас не диша, преди полицай да започне реанимационна реанимация.

Стрелбата е била „толкова жестока“, според Дейл Галипо, адвокатът, представляващ един от синовете на Вилегас и неговия баща.< /p>

„Трябва да кажа, че на пръв поглед е доста шокиращо“, каза той, добавяйки, че е участвал в стотици случаи на стрелба на служители. „Това се нарежда сред най-лошите стрелби, които някога съм виждал.“

Държавният департамент на правосъдието пое разследването като разследване AB 1506, което най-често включва случаи на смъртоносно застрелване на полиция невъоръжен човек.

Във видеото се чува как полицията казва, че Вилегас е имал нож. Трудно е да се види какъвто и да е нож във видеото.

DOJ също идентифицира замесените служители като Даниел Брадли и Адън Бараган. В актуализация от полицейското управление в Туларе се казва, че се очаква те да останат в платен административен отпуск до приключване на разследването от Министерството на правосъдието.

Бараган е нает като полицейски стажант през 2020 г. и след това като офицер през 2021 г. Брадли стана офицер от Туларе през 2018 г., според човешките ресурси за град Туларе.

Семейството на Джоел Вилегас завежда дело срещу Туларе

Семейството е завело иск за обезщетение до град Туларе, обичайна стъпка, преди семейството да може да заведе дело.

Вилегас остави след себе си четири деца и три доведени деца, които го наричаха „татко“, според вдовицата му Далила Наваро.

„Той беше много забавен, грижовен, уважителен, трудолюбив“, каза тя. „Той обичаше да бъде семеен човек и да се грижи за децата.“

Вилегас работеше в строителството, озеленяването и майсторство, намирайки работа, където можеше, каза семейството му. Това означаваше, че той често сменяше компании, за да отиде там, където беше работата.

Той беше започнал да отсяда при сестра си недалеч от мястото, където беше застрелян от полицията, каза семейството му.

Наваро каза, че не е виждала Вилегас от около месец — имаха проблеми във връзката — но си спомня, че е получил обаждане онзи ден, когато е бил застрелян от полицията.

„Те би трябвало да ни помагат , защитавайки ни и след това правят това“, каза тя. „Всички те трябва да бъдат държани отговорни за това, което причиниха на Джоел.“

Тя каза, че на децата му липсва баща им и не е ясно дали всички по-малки, като 2-годишния Дерек, разберете, че няма да се върне.

По-големият Вилегас каза, че брат му е харесван и децата в семейството са му големи фенове. Един от синовете на по-големия нарече чичо си свой най-добър приятел.

„Джоел беше този, с когото всички искаха да бъдат“, каза по-големият брат. „Той накара всички да се усмихнат.“

Вилегас беше спортен фен, израснал с футбола и с нетърпение очакваше да тренира децата си. Известно е, че е носел екипировка на Грийн Бей Пакърс, каза семейството.

По-възрастният Вилегас каза, че семейството не е успяло да се накара да гледа видеото от камерата, но са им казали какво се случва.

„Никога не е имало Taser, никога палка. Те го превъзхождаха числено“, каза той. „Ако не виждате какво не е наред с тази снимка, нещо не е наред. „

Предстоящо съдебно дело

Началникът на полицията в Туларе Фред Инклан говори по време на пресконференция в дните след фаталната стрелба на Вилегас, но не отговори на въпроси и насочи въпросите към DOJ, според доклад на Visalia Times-Delta.

Полицията отказа да предостави актуална информация в четвъртък, като отново насочи въпроси към DOJ.

Галипо, семейният адвокат, отбеляза, че на полицията е разрешено да използва смъртоносна сила, ако те или друго лице са в непосредствена заплаха от смърт или сериозно телесно нараняване.

„В момента на изстрелите той не е непосредствена заплаха за никого“, каза той. „Наистина е доста шокиращо, особено изстрелите, докато той се спуска и дори на земята.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР