Полицията задържа телефонни измамници в Самоков, те са разкрити непосредствено

...
Полицията задържа телефонни измамници в Самоков, те са разкрити непосредствено
Коментари Харесай

Задържаха рецидивисти телефонни измамници в Самоков

Полицията задържа телефонни измамници в Самоков, те са разкрити директно откакто взели парите на стара пенсионерка.

Сигнал за осъществената машинация е получен в полицията на 8 август, следобяд, когато 80-годишна жителка на самоковското с. Доспей се оплакала в полицейското ръководство, че по-рано денем е била подведена по схемата " подпомагане на органите на реда против телефонни измамници ".

Възрастната жена изпълнила заръките на човек, показал се по телефона като полицейски контрольор и оставила закачена на дворната врата на парцела си торбичка със 780 лева в банкноти по 10 лева

По случая било формирано досъдебно произвеждане. В резултат на подхванатите незабавни дейности криминалистите скоро открили участниците в измамата и задържали 38-годишния Ю.И. и 35-годишния Б. И. от Самоков, престъпно проявени и осъждани.

Изяснено е, че при осъществяването на незаконния сюжет двамата се придвижвали с лек автомобил " БМВ 318И ", възложен им от 27-годишния Ш.Д., също от Самоков, и той престъпно проявен и осъждан.

Тримата са арестувани в районно управление (на МВР) за период до 24 часа. У тях е открита и конфискувана сумата, дадена от дамата, както и три мобилни телефона. Извършени са нужните процесуално-следствени дейности под надзора на Районна прокуратура - Самоков. Продължава работата за цялостното документиране на случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР