Полицията задържа днес мъж, протестирал срещу френския президент , когато

...
Полицията задържа днес мъж, протестирал срещу френския президент , когато
Коментари Харесай

Протестиращ бе задържан при посещението на Макрон в Амстердам

Полицията задържа през днешния ден мъж, протестирал против френския президент, когато той дойде във факултета по точни науки на университета на Амстердам през втория ден от визитата си в Нидерландия, съобщи Асошиейтед прес.

За втори следващ ден Макрон, който се сблъсква с вълна от недоволството в родината си поради пенсионната промяна, става цел на протестиращи по време на визитата си в Нидерландия.

Вчера приветствената му тирада в Хага бе прекратена от стачкуващи, напомня организацията, представени от Българска телеграфна агенция. 

Днес при идването на Макрон в университета протестиращ стартира да скандира против него и се затича към него, само че полицията се намеси и бързо го задържа. Задържан беше и негов съизвършител.

По време на визитата си през днешния ден Макрон бе съпроводен от нидерландския крал Вилем-Александър. Макрон посети квантова лаборатория в университета и дискутира въпроса за квантовите технологии.

По-рано през днешния ден френски и нидерландски министри подписаха съглашение за усилване на съдействието за развиване в региона на цифровите технологии и за създаване на по-устойчиви индустриални браншове в двете страни.

Целта на Договора за нововъведения и резистентен напредък е да насърчи партньорството в сфери, като " полупроводниците, квантовите технологии, основните първични материали, устойчивата подвижност и енергийна инфраструктура ", сподели в изказване нидерландското държавно управление.

По-късно през днешния ден Макрон ще организира диалози с нидерландския министър председател Марк Рюте и ще посети галерия на нидерландския художник Йоханес Вермеер в " Райксмузеум " в Амстердам.

Rennende demonstranten getackeld bij bezoek Macron aan UvA. Video: Koen Blaauw
— Het Parool (@parool)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР