Българите масово не застраховат жилищата си и проблемът е особено

...
Българите масово не застраховат жилищата си и проблемът е особено
Коментари Харесай

Голям проблем със застраховката на жилищата за хиляди българи

Българите всеобщо не застраховат жилищата си и казусът е изключително забележим след последната буря, която порази хиляди парцели.

Щети за милиони нанесе мощната стихия с градушка, която падна в последните няколко дни в някои региони в Северна и Южна България.

" Климатът към този момент не ни изненадва.

Всички вреди, които естествените бедствия нанасят, единственият метод човек да възвърне вредите е застраховането.

Това е механизмът - против заплащане на алегорична награда прехвърляш риска към застрахователя.

В България много изоставаме в застраховките ", разяснява генералният секретар на Асоциацията на българските застрахователи Нина Колчакова в " България заран ".

Тя заяви, че има огромно непознаване на застрахователните артикули и хората считат, че застраховките са скъпи. Други търсят най-евтините застраховки.

" Трябва да се търси застраховката, която тъкмо покрива риска, от който се тормозим. Би могла да се подписа застраховка за артикули на склад. Застрахователят ще попита имате ли противоградови мрежи, имате ли защита ", сподели Колчакова за Bulgaria ON AIR и добави, че груповите застраховки се срещат много рядко.

" Доста по-често има вреди по колите, по тази причина хората евентуално си мислят, че би трябвало да вземат предварителна защита. Но хората не се замислят, че в случай че се случи вреда на парцела, тя е доста по-трудно поправима. Ще ни трябват повече средства, има повече разправии. По-чести стават вредите по домашното имущество ", акцентира Колчакова.

Гостът посочи, че всеки, който желае да се застраховка, би трябвало да поговори с специалист и да каже на какви въздействия е изложен парцелът му. Не всички полици покриват всички опасности.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР