Министрите на отбраната на страните от НАТО обсъдиха как да

...
Министрите на отбраната на страните от НАТО обсъдиха как да
Коментари Харесай

Столтенберг: Държавите от НАТО сами трябва да преценят мерките срещу руските агенти

Министрите на защитата на страните от НАТО разискаха по какъв начин да противодействат на съветските провокации, в това число с продан на разследващи данни и отбрана на основна инфраструктура, с спомагателни ограничавания за активността на съветските сътрудници. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след двудневното министерско съвещание в Брюксел.

По неговите думи страните от пакта сами би трябвало да преценяват какви ограничения са нужни против съветските сътрудници, в това число с ограничение на придвижването или прогонване. Той означи, че Русия е в акция за поддръжка на саботажи, разпространяване на дезинформация, хакерски атаки и увреждане на инфраструктура в страните от алианса.

Столтенберг заяви, че на съвещанието е признат проект, съгласно който НАТО ще има водеща роля в съгласуването на военната помощ за Украйна и за образование на украински бойци. Няма решение за дълготрайната помощ за Киев, посочи той във връзка предлагането си годишно страните от алианса общо да способстват с най-малко 40 милиарда евро помощ за защитата на Украйна, както вършат от началото на съветското нахлуване.

Руските дейности няма да ни отклонят от поддръжката за Украйна, сподели Столтенберг. Той означи, че НАТО към този момент разполага с половин милион бойци в нараснала бойна подготвеност, както предвиждаха проектите за вземане предвид с развиването на средата на сигурност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР