Полицията за борба с безредиците използва сълзотворен газ срещу протестиращи

...
Полицията за борба с безредиците използва сълзотворен газ срещу протестиращи
Коментари Харесай

Сълзотворен газ срещу протестиращи в Хонконг, властите с предупреждение

Полицията за битка с безредиците употребява сълзотворен газ против протестиращи в Хонконг на фона на огромната обща стачка във финансовия мегаполис, която блокира огромна част от него, оповестява Агенция Франс Прес.
Сблъсъците избухнаха в региона Вонг Тай Син при опит да органите на реда да разпилян стачкуващите, блокирали една от главните пътни артерии.
Припомняме, че над 100 полета бяха анулирани в Хонконг тази заран откакто протестиращите започнаха всеобща обща стачка.
Най-малко 105 полета бяха посочени като анулирани на уеб страницата за заминаващи на летището. След въпрос на Агенция Франс Прес, представител на летището не уточни причина за отмените на полети, само че сподели, че пасажерите би трябвало да ревизират дали полетът им отпътува.
„ Летищната администрация поучава пасажерите да ревизират на уеб страниците на своите самолетни компании най-новата информация за полета и да потеглят към летището единствено когато са доказани местата им и времето за полет “, се споделя в изказването на летището.
Лидерът на Хонконг Кари Лам упрекна стачкуващите в опити да " унищожат " финансовия хъб. Протестите и напрежението в мегаполиса не престават към този момент два месеца.
Смея да настоявам, че се пробват да срутен Хонконг, изцяло да унищожат прелестния живот на повече от седем милиона души. ", съобщи Лам.
" Хонконг се смята за най-безопасния град в света. Но редица радикални дейности го слагат в рискова обстановка ", разяснява Лам добавя, че някои участници в протестни акции хвърляха тухли и коктейли Молотов, обсаждат полицейски сектори и блокират работата на превоза.
" Някои хора хвърлиха национално знаме в морето, други приканиха за гражданска война. Такива дейности заплашват правилото " една страна - две системи, просперитетът и стопанската система на Хонконг ", изяснява тя.
В същото време Кари Лам още веднъж отхвърля да подаде оставка, като акцентира, че тя и нейните сътрудници са виновни за 7,5 милиона поданици на този специфичен административен район.
Тя приканва всички да оставят настрани различията и да реализират бързо възобновяване на публичния ред.
Преди няколко седмици избухнаха всеобщи митинги против законопроект, иницииран от локалните управляващи, който има за цел да сътвори механизъм за екстрадиция от Хонконг в континентален Китай за лица, обвинени в нарушение на законите на КНР.
Под напън от страна на обществеността, Лам разгласи решението за унищожаване на законопроекта от дневния ред, само че това не спря вълната от антиправителствени митинги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР