Полицията, военните и градският транспорт помагат за евакуацията, която е

...
Полицията, военните и градският транспорт помагат за евакуацията, която е
Коментари Харесай

Eвакуираха 14 000 души в полски град заради 250-килограмова бомба от Втората световна война


Полицията, военните и градският превоз оказват помощ за евакуацията, която е неотложно да бъде направена, с цел да могат сапьорите от армията да приберат взривното устройство и да го откарат за неутрализиране, съобщи представител на общинските управляващи.

Пътищата в региона са затворени за придвижване. Общинските управляващи разясниха, че локалните поданици са в сигурност и се настаняват в учебни и други по-големи публични здания.

Ważny komunikat‼️
Ewakuacja mieszkańców z powodu odnalezienia niewybuchu przy ulicy Wrońskiej w Lublinie. Ewakuacja prowadzona będzie od godz. 7.00 do 11.00 i obejmie obszar przedstawiony na mapie

Дадени са им инструкции, преди да изоставен домовете си, да спрат газа, водата и електричеството, да затворят прозорците и вратите и да вземат със себе си персоналните си документи и медикаментите, които са им нужни. Очаква се локалните хора да могат да се приберат до ранния следобяд.

Lubelskie Bronowice opustoszały, a my

Работници разкрили 250-килограмовата бомба през вчерашния ден при изкопни работи в новостроящ се жилищен регион.

Преди войната на това място е имало полски самолетостроителен цех и летище, които може да са станали цел на бомбардировки по време на бойните дейности. По време на окупацията от нацистка Германия в региона е имало и затвор и трудов лагер.

W Lublinie, na placu budowy przy ul. Wrońskiej odkryto ok. 250 kg niewybuch. Do jutrzejszej ewakuacji przewidzianko 14 tys. mieszkańców, miejscem do elowym zbiórki jest stadion Arena Lublin. Ewakuacja ma potrwać od godz. 7 rano do godz. 11
— Michał Lichowski (@LichowskiM)

В Полша не престават да се откриват постоянно бомби от Втората международна война при изкопни работи, защото по време на войната територията ѝ е сцена на яростни боеве.

През предишния месец открита бомба от Втората международна война в Хамбург също провокира евакуция на хиляди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР