Полицията влезе в дома на кметицата на Симеоновград Милена Рангелова.

...
Полицията влезе в дома на кметицата на Симеоновград Милена Рангелова.
Коментари Харесай

Акция на полицията срещу купения вот в Симеоновград |

Полицията влезе в дома на кметицата на Симеоновград Милена Рангелова. Открити са описи с имана на гласоподаватели и крупна сума пари , заяви бТВ.

Рангелова стана кмет от листата на ГЕРБ. 

Според " 24 часа " е арестуван брачният партньор й и още трима. 

Списъците с имена на гласоподаватели са били с данни от 2019 г, когато имаше избори за Европейски парламент. Част от тях са от Симеоновград, други са от околните села.

В един от описите имената са маркирани с друг цвят за всяка политическа партия.

Ден по-рано основният секретар на Министерство на вътрешните работи профилирани полицейски акции в цялата страна против пазаруване на гласове и нарушение на изборните права на жителите, която ще продължи до деня на вота.

В интервенцията са ангажирани в оптимален размер полицейските сили, с които разполага Министерство на вътрешните работи. Освен чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР, вземат участие и екипи на Главните дирекции „ Национална полиция “ и „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “.

По-късно вътрешният министър Бойко Рашков, който пристигна в Симеоновград, разгласи, че " ГЕРБ интензивно заплаща присъединяване си в изборите и желае на база на закононарушения, които се правят преди изборите, да влезе още веднъж във властта, което е позорно за една политическа партия ". Той заяви, че е арестуван прочут политически деятел в Симеоновградско, който е осигурявал чрез медиатор финансови средства и е заел няколко души, които да гласуват за ГЕРБ. От думите на Рашков се разбра, че с изключение на брачна половинка на кметицата, е арестуван и синът й.

" Има очевидци, които се разпитват пред арбитър. Този, който е осигурил посредничеството, ще бъде арестуван ", разгласи още Рашков.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР