Полицията във Виетнам задържа още осем души във връзка с

...
Полицията във Виетнам задържа още осем души във връзка с
Коментари Харесай

Общо 10 души са задържани във Виетнам във връзка с камиона от Есекс

Полицията във Виетнам задържа още осем души по отношение на камиона, открит с 39 тела в Есекс през октомври. Така, броят на задържаните в страната е 10 души. Двама бяха арестувани в петък.

  8 души са арестувани във Виетнам поради камиона-ковчег от Есекс 8 души са арестувани във Виетнам поради камиона-ковчег от Есекс
Полицията във Виетнам задържа още осем души по отношение на хладилния камион, открит с 39 тела в Есекс през октомври.

За развиването по случая пред Парламента рапортува началникът на полицията в провинция Нге Ан, където за осъществени последните арести.
Нгуен Хю Кау, шеф на полицията в провинция Нге Ан: Ресорното министерство инструктира полицията да продължи с следствието на случая. Докладвам пред Народното събрание, че сме арестували осем души по отношение на този случай.
Според информация на локални медии, за интервала април-август 21 души са напуснали провинция и следите им се губят във Англия. В петък двама души бяха арестувани в прилежащата провинция Ха Тин. Още няколко са разпитвани. Според виетнамските закони не става дума за трафик на хора, а за помагане на трети лица за незаконно престояване в непозната страна. Също в петък английските управляващи потвърдиха, че всички 39 жертви са виетнамци.

Вероятно множеството са от посочените две провинции, които са измежду най-бедните райони във Виетнам и икономическата имиграция там е всеобща. Днес в Лондон дойде екип от Ханой, който ще оказва помощ в следствието на случая и при идентифицирането на жертвите. Във Англия по отношение на случая към този момент има двама упрекнати в ликвидиране, трафик на хора и пране на пари. Случаят осветли мащабите на трафика и рисковите пътувания, които поданици на Азия, Африка и Близкия изток подхващат в търсене на по-добър живот.
 Камионът в Есекс - част от проведена мрежа за трафик на хора от Виетнам? Камионът в Есекс - част от проведена мрежа за трафик на хора от Виетнам?
Ронан и Кристофър Хюс, от Арма, Северна Ирландия, се търсят по случая с хладилния камион, в който бяха открити 39 тела. Предполага се, че двамата са...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР