Полицията във Велико Търново изяснява самоличността на мумифициран труп, открит

...
Полицията във Велико Търново изяснява самоличността на мумифициран труп, открит
Коментари Харесай

Откриха мумифициран труп в пещера край Преображенския манастир

Полицията във Велико Търново обяснява самоличността на мумифициран мъртвец, открит в дребна пещера край Преображенския манастир до Търново.

На натрупа на мъж в Манастирската пещера се натъкнал във вторник фен пещерняк. При обход на скалните ниши, които постоянно са обект на иманярски нападения, откривателят забелязал човешките остатъци. 

Пещернякът неотложно алармирал полицията. На място пристигнали криминалисти. Потърсено било подпомагане от пожарната. Огнеборците обаче решили, че галерията е прекомерно тясна и дълбока, че нямат нужното съоръжение и че в тази ситуация би трябвало да се включат експерти пещерняци.

Категорично няма данни за закононарушение. Изключително труднодостъпно е мястото. Днес още веднъж ще се вършат опити да се влезе, с цел да се прави оглед и да се извади натрупа, обясниха за " 24 часа " от ОДМВР - Велико Търново. Заради непрекъснатата температура и мокрота в нишата, тялото се е запазило и преди аутопсия не може да се дефинира с акуратност по кое време е настъпила гибелта. 

Образувана е кореспонденция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР