Полицията във Велико Търново арестува двама души за опита за

...
Полицията във Велико Търново арестува двама души за опита за
Коментари Харесай

Задържаха двама души за измама с откраднат профил на великотърновската общинарка

Полицията във Велико Търново арестува двама души за опита за финансова машинация посредством разтрошаване на фейсбук профила на някогашната заместител обществена министърка и сегашен шеф на здравната дирекция в Община Велико Търново - Росица Димитрова. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

От Районното ръководство във Велико Търново оповестиха, че обвинените са арестувани в различен регион на страната и се работи по доказване на незаконната им активност, както и за възобновяване на парите на излъганите хора, станали жертва на финансовата машинация по интернет.

Припомняме, че казусът е от през вчерашния ден, 4-ти януари. Чрез атакувания профил на Димитрова и последвала връзка посредством приложението за известия на обществената мрежа от нейно име е желано да бъдат превеждани пари към уеб сайтове за залагания и са излъгани хора, които са пратили немалки суми. Получател на преводите не е била Росица Димитрова. " Комуникацията се води от друго лице, което към този момент е превзело профила, и то желае от хората те да извършат заплащане по система за финансови преводи на уеб сайтове, всекидневно или за интернет търговия, или за интернет залагания ", разяснява тя.

Всичко се случило отвън контрола й. " Едната от сумите е 275 лева, на други хора са писали 485 лева, 325 лева За страдание, това е извънредно грозно, извънредно притеснително ", уточни тогава Димитрова. 

Изпращани са 10-цифрени кодове за заплащанията. Разследването по случая продължава.
 Измамници желаят пари посредством откраднат профил на великотърновска общинарка
Измамници желаят пари посредством откраднат профил на великотърновска общинарка

Полицията във Велико Търново и ГДБОП проверяват още няколко сходни случая

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР