Полицията във Варна засилва контрола върху водачите на електрически тротинетки,

...
Полицията във Варна засилва контрола върху водачите на електрически тротинетки,
Коментари Харесай

Полицията във Варна погва тротинеткаджиите 

Полицията във Варна ускорява контрола върху водачите на електрически тротинетки, сподели пред Българска телеграфна агенция старши контрольор Драгомир Ганчев, шеф на група " Организация на придвижването “ в бранш " Пътна полиция “ в крайморския град.

Той посочи, че доста от водачите на самостоятелните пътни транспортни средства подценяват условията. Експертът напомни, че ръководещите би трябвало да имат светлоотразителни детайли по облеклото си вечер и при понижена видимост.

Освен това би трябвало да се движат по построената велосипедна инфраструктура и, в случай че не са пълнолетни, да са с каски. Където е неразрешено за придвижване на колела, е неразрешено и за тротинетки, напомни още Ганчев.

По думите му е наложително на електрическото средство за напредване да има единствено един човек, като той няма право да подвига повече от 25 километра в час. Освен това водачите на тротинетки нямат право да се движат паралелно един до различен.

Има условия и към самите машини, добави Ганчев. По думите му те би трябвало са с машинален или електронен звънец, да излъчват бяла или жълта светлина начело и наложително алена откъм гърба.

Водачите на тротинетки стават все по-голяма група участници в придвижването и постоянно са с рисково държание, сподели още Ганчев. По думите му някои от към този момент наложените санкции на извършители във Варна са и поради зародили катастрофи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР