Полицията в Йордания използва вчера сълзотворен газ, за да разгони

...
Полицията в Йордания използва вчера сълзотворен газ, за да разгони
Коментари Харесай

Протести в Йордания срещу локдауна, полицията използва сълзотворен газ

Полицията в Йордания употребява през вчерашния ден сълзотворен газ, с цел да разгони протестиращи против вечерния час, натрапен за ограничение на бързото разпространяване на ковид, заяви през днешния ден Ройтерс, като се базира на очевидци.

Стотици излязоха на митинги в няколко йордански градове, в това число столицата Аман през вчерашния ден, за втори следващ ден. Много от стачкуващите призоваваха за оставка на държавно управление и преустановяване на изключителното състояние, въведено след експлоадирането на пандемията и което съгласно правозащитни групи нарушава гражданските и политическите права.

Властите изпратиха няколко хиляди служители на реда от силите за битка с вълнения, с цел да разпилян протестиращите. Очевидци оповестяват за десетки задържани. В няколко града полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разгони тълпите. Властите блокираха за няколко часа някои приложения на Facebook, позволяващи живо лъчение от мястото на митингите.

През последните 24 часа Йордания е записала близо 10 хиляди новозаразени, най-високия брой от началото на пандемията. В страната с население от 10 милиона поданици до момента от COVID-19 са умряли 5 428 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР