Полицията в Таджикистан задържа 15 души, заподозрени в планирането на

...
Полицията в Таджикистан задържа 15 души, заподозрени в планирането на
Коментари Харесай

Арести в Таджикистан: Задържаха 15 души по подозрение за съучастие в атентата в Москва

Полицията в Таджикистан задържа 15 души, обвинени в планирането на терористични офанзиви на празника Навруз. Арестуваните се проверяват и за вероятни връзки с неотдавнашното терористично нахлуване в концертна зала " Крокус " край Москва.

Местни медии оповестяват, че арестите са осъществени в град Вахдат и в столицата Душанбе. Задържаните са обвинени, че са членове на терористичната формация " Ислямска страна ", която пое отговорността за нападението в Москва. Не се оповестява на какво равнище са взели участие те, нито е ясно дали ще бъдат предадени на съветските управляващи.

В Русия от 12 задържани за атентата 11 са жители на Таджикистан. Въпреки това Москва упорства на „ украинската връзка “: в петък говорителката на съветския Следствен комитет сподели, че „ след осъществяване на закононарушението терористите са се придвижили с кола към руско-украинската граница, с цел да стигнат по-късно до Киев, с цел да получат обещаната премия ".

Районен съд в Москва постанови мярка задържане под стража за девети обвинен за офанзивата в залата „ Крокус сити хол “ в Красногорск. Назридам Лутфуллои ще бъде в ареста до 22 май.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР