Полицията в Северна Ирландия съобщи във вторник, че е открила

...
Полицията в Северна Ирландия съобщи във вторник, че е открила
Коментари Харесай

Полицията в Северна Ирландия откри самоделни бомби

Полицията в Северна Ирландия заяви във вторник, че е разкрила четири хипотетични самоделни бомби в гробище в Креган покрай Лондондери, Северна Ирландия след специфична интервенция, предава Ройтерс

Самоделните взривни устройства са открити часове преди президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да дойде в страната.

" Откриването на тези устройства беше още едно злокобно и обезпокоително развиване ", сподели в изказване помощник-началникът на полицията Боби Сингълтън.

Байдън идва в Белфаст късно във вторник в внимателен политически миг в Северна Ирландия за отбелязването на 25-годишнината от мирното съглашение от Разпети петък , което значително постави завършек на траялото 30 години принуждение в тази територия.

Полицията заяви, че интервенцията в гробището към този момент е завършила и полицейските чиновници са напуснали мястото.

" Колегите от отдела за следствие на тероризма в този момент ще водят това следствие ", сподели Сингълтън.

В понеделник министър председателят на Обединеното кралство Риши Сунак , които подписаха мирното съглашение от Разпети петък преди 25 години. Той употребява случая и прикани сегашните политици в Северна Ирландия да се върнат на работа.

Докато мирното съглашение значително постави завършек на 30-годишните вражди, Асамблеята на Северна Ирландия беше в невъзможност повече от година, откогато главната юнионистка партия се отдръпна от държавното управление, с цел да стачкува против

В края на март, английската разследваща организация MI5 увеличи равнището на опасност от вътрешен тероризъм за Северна Ирландия до " високо ", което значи, че офанзива е доста евентуална.

Британският министър за Северна Ирландия Крис Хийтън-Харис съобщи, че равнището е било нараснало от " доста " след скорошното нахлуване против служители на реда.

През февруари при нахлуване с огнестрелно оръжие, като нападението беше наказано от държавните управления в Дъблин и Лондон.
 Маскирани замеряха служители на реда в Северна Ирландия с коктейли Молотов
Маскирани замеряха служители на реда в Северна Ирландия с коктейли Молотов

До размириците се стигна по време на парада против мирното съглашение от Разпети петък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР