Полицията в Руанда арестува заподозрян в сериен убиец, след като откри тела в кухнята

...
Мъж е арестуван в Руанда, след като повече от 10
Коментари Харесай

Мъж е арестуван в Руанда, след като повече от 10 тела бяха открити заровени в дупка в кухнята на дома му в столицата Кигали, според съобщават полицията и местните медии в сряда.

Полицията каза, че 34-годишният заподозрян сериен убиец е примамвал жертвите си от баровете в дома си под наем в Кикукиро, предградие на Кигали.

Местните медии съобщиха, че са открити повече от 10 тела, а източник от Бюрото за разследване на Руанда (RIB) каза анонимно на AFP, че броят на жертвите досега е 14.

Говорителят на RIB Тиери Мурангира отказа да потвърди цифра, като каза на AFP, че „окончателният брой ще бъде определен от съдебни разследвания“.

Заподозреният първоначално е бил арестуван през юли по подозрение за грабеж и изнасилване сред други престъпления, но е бил пуснат под гаранция поради липса на доказателства, каза той, цитиран от местни медии.

Разследванията обаче продължиха и той беше арестуван отново във вторник и домът му беше претърсен, което доведе до откриването на телата, захвърлени в яма, която той беше изкопал в кухнята си.

„Заподозреният призна, че се е научил да убива, като е гледал известни серийни убийци. Той разтвори някои от жертвите си в киселина“, каза източникът на RIB.

„Той изучаваше жертвите си, преди да ги преследва, и обикновено търсеше онези, които най-вероятно нямат близки роднини или приятели, които да се грижат за тях.“

Мурангира каза, че заподозреният е признал по време на разпита за убийствата и че предварителните разследвания са установили, че жертвите са мъже и жени.

„Той действаше, като примамваше жертвите си, предимно проститутки, в дома си, където ги ограбваше от телефоните и вещите им, след което ги удушаваше до смърт и ги заравяше в дупка, изкопана в кухнята на наетата от него къща“, той добавен.

Източник: AFP
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР