Полицията в Пакистан влезе в резиденцията на бившия премиер Имран

...
Полицията в Пакистан влезе в резиденцията на бившия премиер Имран
Коментари Харесай

Полицията щурмува резиденцията на бившия премиер на Пакистан

Полицията в Пакистан влезе в резиденцията на някогашния министър председател Имран Хан в източния град Лахор и задържа 30 души, употребявайки сълзотворен газ , откакто от покрива на постройката е почнала пукотевица, оповестява " Асошиейтед прес ".

По данни на чиновници на реда въоръжени с палки последователи на Хан се пробвали да окажат опозиция на полицията, като хвърляли камъни и бензинови бомби. Полицаите обаче траяли напред, до момента в който един човек на покрива на резиденцията на Хан не разкрил огън. Няма потърпевши при стрелбата.

Униформените, разрушили входната врата на резиденцията на Хан, са намерили там маски, бутилки с бензин, стоманени пръти и бухалки, употребявани при нападенията против силите на реда през седмицата. В резиденцията са били издигнати и противозаконни постройки за заслон на участниците в нападенията против полицията, при които бяха ранени десетки униформени.
 Пакистан още веднъж пробва да арестува експремиера
Пакистан още веднъж пробва да арестува експремиера

До конфликти сред поддръжници и полиция се стигна във вторник

Свидетели описват, че полицията се е пробвала да разпръсне поддръжниците на Хан със сълзотворен газ и ги е преследвала до няколко къщи в влиятелния квартал Заман парк.

Очакваше се през днешния ден Хан да се яви пред съда в Исламабад, откакто през вчерашния ден висшият съд спря действието на заповедта му за арест и му позволида пътува до Исламабад, където да се изправи пред обвинявания по дело за рушвет, без да бъде арестуван.

От вторник Хан се намира в дома си в Лахор, откакто не се яви на предходно чуване по делото. В продължение на два дни негови поддръжници влизаха в конфликти с полицията с палки, с цел да защитят някогашния министър председател от арест.

При пътуването си до Исламабад Хан съобщи, че държавното управление е възнамерявало ареста му, макар че е планувано единствено чуването му. Той изясни, че полицията е нахлула в резиденцията му в Лахор, до момента в който брачната половинка му е била сама, и изиска отговорните да бъдат осъдени съгласно закона.

Хан, който в този момент е в съпротива, беше отхвърлен от поста си с избор на съмнение в Народното събрание през април 2022 година Той е упрекнат в продажба на държавни дарове, до момента в който е бил на поста си, както и в укриване на имущество.
 Пакистан опита да арестува някогашния министър председател Имран Хан
Пакистан опита да арестува някогашния министър председател Имран Хан

Избирателната комисия на Пакистан през октомври призна 70-годишния политик за виновен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР