Полицията в най-населения австралийски щат е арестувала и обвинила 554

...
Полицията в най-населения австралийски щат е арестувала и обвинила 554
Коментари Харесай

Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие

Полицията в най-населения австралийски щат е арестувала и обвинила 554 обвинени в домашно принуждение в границите на четиридневна интервенция, съобщи Агенция Франс Прес.

Страната е поела самодейност да се оправи с поредност от високопоставени набези над дами.

Полицията на Нов Южен Уелс заяви, че са били арестувани някои от " най-тежките причинители на домашно принуждение " в щата, в това число един мъж, за който се твърди, че е посягал на жена, причинявайки ѝ строшаване на ребра, пострадвания по лицето и посиняване на бъбреците.
Арестите са осъществени в миг, когато Австралия се бори с насилствената гибел на 28 дами през тази година - приблизително по една на всеки четири дни. През същия интервал на предходната година са умряли единствено 14 дами.

Поредица от необятно публикувани набези против дами - в това число намушкването с нож на пет дами в търговски център в Бонди - насочиха вниманието към насилието, учредено на пола, и домашното принуждение.

Австралийският министър-председател Антъни Албанез го назова " национална рецесия ". Той също по този начин разгласи ограничения за ограничение на „ deepfake” порнографията и увеличение на финансирането за дами, бягащи от насилствени връзки.

Убийствата от интимни сътрудници последователно понижават през последните 30 години, сочат данни на австралийското държавно управление.
А процентът на разпространяване на домашното принуждение в Австралия към момента остава под междинния за Организацията за икономическо сътрудничество и раз - и по-нисък от този в Канада, Съединени американски щати и Англия, съгласно данните за 2023 година

Но службите за битка с домашното принуждение от дълго време предизвестяват, че би трябвало да се направи още.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР