Полицията в Москва арестува по време на учебните занятия петокласничка,

...
Полицията в Москва арестува по време на учебните занятия петокласничка,
Коментари Харесай

Брутално! Руската полиция арестува дете заради цветовете на украинското знаме в социалните мрежи

" Полицията в Москва арестува по време на образователните занятия петокласничка, тъй като имала аватар в обществените мрежи в синьо и жълто. Такива са цветовете на украинското знаме ", заяви " Медуза ". 

Пред опозиционния уебсайт, който е неразрешен в Русия, майката на ученичката споделя, че е извикана в учебното заведение, с цел да даде пояснения за какво щерка й пропуснала часа " Разговори за значимото " - така наречен патриотични уроци, които бяха въведени в Русия от тази образователна година. Там майката била питана за какво щерка й има подобен аватар. Уведомили я, че родител на друго дете се оплакал, че в общия чат на класа момичето разгласило пост за войната и мира. 

На 29 септември директорката на учебното заведение се обадила в районното полицейско ръководство. В настояването си директорката декларирала, че момичето е добра ученичка, само че помолила полицията " да обследва битовите условия на фамилията и да откри причинно-следствените връзки за държанието на детето и неговите цивилен позиции ". Директорката помолила полицията " да повлияе на възпитателната позиция " на майката. 

В 10 ч. сутринта на 5 октомври служители на реда отишли в учебното заведение и закарали ученичката в районното ръководство. Майката също била извикана в учебното заведение и пред очите на разплаканата й щерка служителите на реда я заблъскали жестоко към изхода. След това служителите на реда отиват в дома им и без никаква надлежна заповед стартират да разучават кореспонденцията на петокласничката в ноутбука и телефона й. " Също по този начин се ровеха и в спалното ни долни дрехи ", споделя майката. Инспектор от детска педагогическа стая съобщава на майката, че фамилията ще бъде държано под профилактичен контрол. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР