Полицията в Москва арестува опозиционни политици, които не бяха допуснати

...
Полицията в Москва арестува опозиционни политици, които не бяха допуснати
Коментари Харесай

Полицията в Москва арестува опозиционни политици, които не бяха допуснати до избори

Полицията в Москва арестува опозиционни политици, които не бяха позволени до изборите на митинг пред локалната изборна комисия. Близо 1000 души се събраха в централната част на Москва през днешния ден с претенции опозиционни претенденти да бъдат включени в изборите за градския парламент на Москва през септември, съобщи Асошиейтед прес. Според други източници протестиращите са били няколко хиляди.

Протестът бе разгласен като среща сред опозиционни водачи и техни гласоподаватели, откакто подписи, събрани за няколко претенденти, не бяха приети от изборната комисия на Москва.

 Опозиционният политик Любов Соболь преди да бъде задържана.
© Maxim Shemetov, Reuters

Опозиционният политик Любов Соболь преди да бъде задържана.

Демонстрантите скандираха лозунги като " Ние сме властта тук " и " Путин е апаш ". Иля Яшин, един от претендентите, чиито подписи бяха отхвърлени от комисията, прикани стачкуващите да поемат с него към кметството, с цел да заявят предизборните си претенции.

Задержание Любови Соболь @SobolLubov выглядело так:

«Я имею право проводить встречу с избирателями», — кричит Люба, пока полицейские тащат ее по асфальту pic.twitter.com/De3gF4KT9V

— Ola Chesare (@olachesare) 14 юли 2019 година

На видео се вижда, по какъв начин служители на реда влачат кандидатката за локален парламент Любов Соболь към арестантската кола, до момента в който тя повтаря, че има право да се среща с гласоподавателите си. Задържаните са били най-малко 40.

Събирането пред изборната комисия е траяло над 6 часа. От изявления в туитър на протестиращи претенденти се вижда, че полицията е почнала да ги арестува и да разпръсква митинга със мощ към 19:30 ч. (българско време). Сред арестуваните са самостоятелните претенденти Илья Яшин, Любовь Соболь, Иван Жданов, Юлия Галямина и Андрей Орел, както и кореспондентът на телевизионния канал " Дождь " Алексей Коростелев.

Полицията е използвала мощ, в това число палки. На ранените е отказана здравна помощ.

Местните управляващи в най-големите съветски градове - Москва и Петербург и са създали всичко допустимо с цел да не позволен до локалните избори самостоятелни претенденти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР