Полицията в Кения започна разследване, след като тялото на състезателка

...
Полицията в Кения започна разследване, след като тялото на състезателка
Коментари Харесай

Второ жестоко убийство на кенийска спортистка разтресе леката атлетика

Полицията в Кения стартира следствие, откакто тялото на състезателка по лека атлетика бе намерено с прободни рани в град Итен, прочут със своя център за бегачи на дълги дистанции.

Жертвата е 28-годишната Дамарис Мути Мутуа, която е родена в Кения, само че се състезава за Бахрейн. За хипотетичен причинител на убийството се счита нейният другар – етиопският лекоатлет Коки Фай, който се търси сега.

Съобщава се, че тялото на жертвата е било открито в “състояние на разлагане”. Според началника на локалната полиция Том Макори, Фай евентуално към този момент е избягал от страната.

“Заподозряният се е обадил на собствен другар, с който са упражнявали дружно, и му е споделил, че е умъртвил приятелката си и тялото й е в къщата му”, показа Макори пред организация Ройтерс.

Дамарис Мути Мутуа е втората атлетка убита в Итен през последната година. Няколко месеца по-рано кенийците бяха травмирани от гибелта на двукратната бронзова медалистка от международни шампионати Агнес Тироп, която бе намушкана до гибел в дома си през октомври. Партньорът й беше задържан и е упрекнат за закононарушението, до момента в който гибелта й накара мнозина в страната да приказват и да провеждат митинги против това, което съгласно тях е надълбоко затвърден проблем с домашното принуждение против спортистки в Кения.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР