Полицията в Хонконг предупреди, че утре положението в бившата британска

...
Полицията в Хонконг предупреди, че утре положението в бившата британска
Коментари Харесай

Полицията в Хонконг се опасява от много опасно положение

Полицията в Хонконг предизвести, че на следващия ден ситуацията в някогашната английска колония може да стане " доста, доста рисково " поради предстоящите нови продемократични демонстрации във връзка 70-годишнината от основаването на Китайската национална република, съобщи Франс прес.

" Очакваме ситуацията на следващия ден да е доста, доста рисково. Радикалните метежници покачват нивото на принуждение. Дълбочината и размахът на насилието и на проектите им демонстрират, че те от ден на ден прибягват до терористични прояви ", съобщи високопоставеният представител на локалната полиция Джон Цъ.

Автономният китайски район от юни е потънал в най-тежката политическа рецесия след връщането му на Китай през 1997 година Вчера имаше тежки конфликти сред служители на реда и радикални протестиращи, които възпламениха голям брой барикади в централни квартали на града.

От близо четири месеца в Хонконг съвсем всеки ден има разнообразни протестни прояви с претенции за демократични промени. През последните дни обаче напрежението в допълнение се изостри с приближаване на утрешните празнувания в континентален Китай на 70-годишнината от идването на власт на комунисти
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР