Полицията в Гърция откри картината Женска глава на Пабло Пикасо,

...
Полицията в Гърция откри картината Женска глава на Пабло Пикасо,
Коментари Харесай

Открадната картина на Пикасо беше открита в Гърция

Полицията в Гърция откри картината " Женска глава " на Пабло Пикасо, която бе открадната през 2012 година от Националната художествена изложба в Атина, съобщи БГНЕС.

По информация на гръцкия вестник " Proto Thema ", евентуалният причинител е 49-годишен локален гражданин, който живее в населено място на 50 километра от гръцката столица.

Творбата на Пикасо е открита дружно с „ Вятърна мелница” на нидерландския живописец Пийт Мондриан. Върху втората картина са нанесени вреди, твърди изданието.

От министерството на културата и спорта на Гърция потвърдиха информацията. Очаква се по-късно през днешния ден да бъде показана подробна информация за нарушителя и неговите претекстове.

През февруари 2020 година полицията в страната възобнови следствието, откакто стана ясно, че " Женска глава " не се е появила на черния пазар на творби на изкуството и евентуално въобще не е напускала Гърция.

Картината се прави оценка на 16,5 млн. евро. Тя е подарена от художника на гръцкия народ като премия за съпротивата против нацистите по време на Втората международна война.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР