Полицията в Египет е арестувала трима души, обвинени за смъртта

...
Полицията в Египет е арестувала трима души, обвинени за смъртта
Коментари Харесай

14-годишно момиче издъхна на операционната маса след обрязване

Полицията в Египет е арестувала трима души, упрекнати за гибелта на 14-годишно момиче. Тийнейджърката е издъхнала в болница след несполучлива интервенция по премахване на клитора. Привлечени към правосъдна отговорност са родителите ѝ, вуйна ѝ и хирургът, направил оперативната операция.

Властите в африканската страна са се задействали след сигнал от чичото на умрялото момиче, който разкрил за осъществената процедура, която е неразрешена в Египет със закон от 2008 година По публични данни на Организация на обединените нации и УНИЦЕФ обаче близо 90% от дамите сред 15 и 49 години в Египет се подлагат на оперативната намеса, защото го считат за тяхно ''религиозно задължение''.

13-годишно момиче издъхна, откакто роди от татко си

По информация на интернационалните организации Нада Абдул Максуд е умряла вследствие от зародили затруднения след интервенцията, която била осъществена в частна болница в град Асют.

След новината за гибелта на момичето редица неправителствени и интернационалните организации приканиха формалните управляващи в Египет да приложат цялата суровост на закона върху виновните за трагичния случай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР