Полицията в Бургас засилва контрола върху постоянното използване от страна

...
Полицията в Бургас засилва контрола върху постоянното използване от страна
Коментари Харесай

Засилват контрола върху използването на боди камери от полицейските служители

Полицията в Бургас ускорява контрола върху непрекъснатото потребление от страна на полицейските чиновници по време на работа на така наречен боди камери. За това е издадена заповед от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града старши комисар Емил Павлов, оповестиха от пресцентъра на дирекцията.

Целта на употребяваните камери е както за персонална сигурност на чиновниците на реда при реализиране на функционалните им отговорности, по този начин и за предоставяне на опция за надзор над полицейските дейности при реализиране пълномощията на чиновниците от страна на управителния състав.

От полицията осведомят жителите, че взаимоотношенията им с полицейския състав, директно зает с защитата на публичния ред, ще бъдат документирани, посредством употребяваните " боди камери ". Записващото устройство се слага на един от двамата служители на реда във всеки патрул, като се включва при приемането на сигнал и то след идването на екипа на съответното място.

Българска телеграфна агенция напомня, че " боди камерите " бяха въведени през 2021 година. Във всеки един миг дейностите на полицейските чиновници могат да се следят онлайн, като това се прави в оперативно-дежурния център на съответната полицейска дирекция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР