Полицията в Бургас задържа 29-годишен мъж, пребил съпругата си. Случаят

...
Полицията в Бургас задържа 29-годишен мъж, пребил съпругата си. Случаят
Коментари Харесай

Арестуваха 29-годишен мъж, пребил жена си пред очите на детето им

Полицията в Бургас задържа 29-годишен мъж, пребил брачната половинка си. Случаят се разиграва преди пет дни, само че едвам през днешния ден преди изписването си от болничното заведение, жертвата проговори, призовавйки други дами претърпели домакински побой да не се опасяват, а да приказват.

Мария и Васил били двойка от 5 години, имат 4-годишен наследник. Домашното принуждение стартира преди три години, когато брачният партньор на редовно я бие вкъщи. 25-годишната майка обаче мълчала от боязън. При последния скандал тя събира багажа си, с цел да напусне 29-годишния Васил Киричев. Пребита е грубо, заплашвана с револвер и с лишаване на живота. Драмата се разиграва пред погледа на детето.
Плачеше за мама, както всякога. Плачеше за мен, той доста се стресна. То не се случва за първи път, случвало се е неведнъж. Той стартира да ме блъска с юмруци, плесници в главата, в тила, най-после ме събори на земята и ме риташе. В момента съм тук, тъй като белият ми дроб е бил цялостен с кръв. Имам и още контузии.
Мария Русчева - жертва на принуждение

Васил е арестуван, а в петък се чака да бъде гледана мярката му за неотклонение, след което и да му бъде повдигнато и обвиняване. Ден преди Мария да бъде изписана от болничното заведение, тя прикани десетките анонимни жертви на принуждение да не мълчат, а да се борят за живота и правата си.
Трябва просто да се даде публичност и жертвите да подават сигнал. Колкото и да ги е боязън и да ги е позор. Защото мен в действителност ме е позор, само че просто би трябвало, не би трябвало да се опасяват от нищо.
Мария Русчева - жертва на принуждение

Мария е една от общо 4590 жертви на принуждение от началото на годината досега. По данни на Министерство на вътрешните работи, 90% от тези жертви са деца и дами, а Бургас е на четвърто място в черната статистика след област София, Варна и Пловдив.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР