Полицията в Бургас увеличава екипите на пътя. Дни преди празниците

...
Полицията в Бургас увеличава екипите на пътя. Дни преди празниците
Коментари Харесай

Няколко акции в Бургас, проверяват и за затъмнени стъкла и шумни автомобили

Полицията в Бургас усилва екипите на пътя. Дни преди празниците униформените стягат контрола против нарушителите зад кормилото. В ход са няколко акции.

Органите на реда ревизират и за затъмнени стъкла. Техническо средство мери пропускливостта на предните и страничните стъкла в проценти. Съгласно Закона за придвижване по пътищата тя би трябвало да е до 70%. Наказанието за това е сформиране на акт и краткотрайно прекъсване от придвижване на автомобила – до момента в който се смъкна фолиото и се отиде в КАТ за ново стартиране в придвижване.

Близо 200 автомобила са иззети в Бургас поради шофиране след приложимост на алкохол и опиати.

От влизането на мярката в действие случаите на пияни водачи и използвали опиати са спаднали внезапно

При 25% от случаите има изговаряне на съда и колите са отнети в интерес на страната. С 20% са намалели случаите на шофиране в нетрезво положение и под въздействието на опиати по отношение на август 2022 година Това изясни пред bTV основен контрольор Пламен Николов, шеф на „ Пътна полиция “ в Бургас.

 

Кадрите са снимани от общинските камери

Провежда се и акция за шумните коли, които се употребяват при гонки и при които липсват шумозаглушителите. Те също са краткотрайно спирани от придвижване до премахване на техническата нередовност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР