Полицията в Брюксел затегна сигурността в отговор на заплахата от

...
Полицията в Брюксел затегна сигурността в отговор на заплахата от
Коментари Харесай

Ужасът от атентата в Брюксел преди 7 г. пак скова белгийската столица

Полицията в Брюксел стегна сигурността в отговор на опасността от допустима офанзива в метрото през днешния ден, заяви посолството на Съединените щати в Белгия.

Оттам предизвестяват да бъдат избягвани места, където има доста хора, както и да се наблюдават известията в локалните медии.

Заплахата за възможен атентат в брюкселското метро се популяризира в интернет.

Белгийските служби за сигурност свикаха съвещание и одобряват предизвестието доста съществено. Полицаи със следови кучета са изпратени през нощта на инспекция. Не са открити обаче следи от взривни субстанции.

Тази нощ в полицията било получено писмо със опасност за терористичен удар. Според локални медии то било на съветски език и в него се показва, че атентатът ще бъде подхванат поради европейската политика за Украйна. Медиите допълват, че от февруари до момента са били отправени още две закани за атентати на съветски език. Едната отново била за метрото, а другата – против ЛГБТ-общността.

Градският превоз в Брюксел е полупарализиран поради митинг, обвързван с отбелязването на Международния ден на дамите. Особено наранени са линиите на метрото.

На 22 март 2016 година в метрото и на летището в Брюксел терористи, свързани с групировката " Ислямска страна ", направиха два атентата, вследствие на което починаха 32-ма души, а 340 бяха ранени. Взривената метростанция бе " Мааалбеек ", която се намира единствено на една спирка от Европейската комисия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР