Полицията в Брюксел назначава служител, който ще следи занапред календара

...
Полицията в Брюксел назначава служител, който ще следи занапред календара
Коментари Харесай

Брюкселската полиция назначава служител, който да следи спортния календар

Полицията в Брюксел назначава чиновник, който ще следи отсега нататък календара на спортните събития. Мярката е първата стъпка, която ще бъде подхваната след безредиците в столицата, съпътствали класирането на Мароко за идващото международно състезание по футбол в Русия през 2018 година, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Новоназначеният чиновник ще следи плануваните интернационалните футболни срещи и ще преценя дали те биха имали отражение на сигурността в Брюксел. Уточнява се, че в града живеят представители на 180 народности и по тази причина има "опасни мачове ".

В града по-рано този месец, в границите на няколко дни, на два пъти станаха безредици - един път поради посочения мач, само че и повторно - след апел за събиране на младежи в обществените мрежи. При двата случая имаше потърпевши и обилни материални вреди.

Полицията и политиците влязоха в спор какъв е пропускът на службите - дали ситуацията е била недооценена или униформените не разполагат с задоволително средства. Поводът бе употребен за следващ път за рецензия към многочислените марокански имигранти в белгийската столица, чиито представители в последните две години предизвикаха доста главоболия, изключително около атентатите в Брюксел и Париж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР