Полицията в арменската столица задържа 180 души, които бяха блокирали

...
Полицията в арменската столица задържа 180 души, които бяха блокирали
Коментари Харесай

Арменската полиция задържа 180 протестиращи

Полицията в арменската столица задържа 180 души, които бяха блокирали улици в митинг против премиера Никол Пашинян, съобщи Асошиейтед прес.

Протести, искащи оставката на Пашинян още веднъж се разпалиха в Армения предишния месец, откакто той се изрече пред Народното събрание за потребността от сключване на спокойно съглашение с Азербайджа. Армения и Азербайджан от десетилетия водят спор за сепаратисткия район Нагорни Карабах, който е част от Азербайджан, само че беше под контрола на Армения от началото на 90-те години на предишния век. В траяла шест седмици война през есента на 2020 година

Азербайджан съумя да си възвърне контрола над огромна част от района, след което подписа контрактувано от Русия помирение с Армения. Пашинян беше подложен на рецензии вкъщи, защото се съгласи на договорката.

След като Армения и Азербайджан тази година се приближиха към реализиране на единодушие за публично спокойно съглашение, сили от опозицията в Армения още веднъж започнаха да провеждат митинги против Пашинян.

Митинги в столицата Ереван се организират съвсем всекидневно от 17 април. Вчера протестиращи в центъра на Ереван издигнаха палатки за непрекъснат митинг и обявиха, че няма да си тръгнат до момента в който Пашинян и екипът му не си подадат оставките. Някои от протестиращите през днешния ден са били арестувани с използването на мощ и публицисти, отразяващи събитието, оповестиха, че са били блъскани от полицията. Говорител от полицията е декларирал пред организация " Интерфакс ", че протестиращите са били арестувани по обвинявания в отвод да се подчинят на полицейски заповеди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР