Полицията в арестува петима студенти в столицата Минск, съобщиха правозащитни

...
Полицията в арестува петима студенти в столицата Минск, съобщиха правозащитни
Коментари Харесай

Полицията арестува протестиращи студенти в Беларус

Полицията в арестува петима студенти в столицата Минск, оповестиха правозащитни организации, представени от Ройтерс. Арестите бяха осъществени в постройката на държавния институт по филология.
Преди няколко дни управлението предизвести студентите, че ще извика полицията, в случай че не спрат митингите си против противоречивото преизбиране на президента Александър Лукашенко. Задържаните студенти са опитвали да покажат взаимност със свои сътрудници, арестувани по-рано през седмицата.
 Европейски Съюз няма да включва Лукашенко в санкционния лист Европейски Съюз няма да включва Лукашенко в санкционния лист
Новоизбраният президент на Беларус Александър Лукашенко няма да бъде включен в санкционния лист на Европейски Съюз, основно заради позицията на Гер...
Записи в обществените мрежи демонстрираха десетки студенти, които извършват дружно в хор протестния химн " Do You Hear the People Sing? " от мюзикъла " Клетниците ", до момента в който стоят пред червено-бяло знаме, което е емблема на беларуската съпротива. Други записи демонстрираха студенти, които се опълчват на полицията, до момента в който задържаните биват извеждани.
Говорител на вътрешното министерство заяви, че арестите са част от административна процедура и не са свързани със събития, случили се през днешния ден. Хиляди студенти участваха в митингите против преизбирането на Лукашенко, проведени в цялата страна на 1 септември, когато е първият ден от образователната година. Телевизия " Euroradio " сподели записи на студенти, които скандират " Срам " пред представители на университета след арестите.
Стотици се включиха още веднъж в митинг против преизбирането на Лукашенко в беларуската столица Минск през днешния ден, отбелязва АП. Специалисти от IT бранша и други протестиращи се включиха във " вериги на взаимност " в разнообразни елементи на града. Беларуските управляващи започнаха специфични дейности против членовете на Координационния съвет, основан от деятели на опозицията след изборите, с цел да се опитат да договарят за предаване на властта. Миналата седмица двама негови членове получиха 10-дневни присъди по обвинявания в образуване на неразрешени митинги, а през вчерашния ден съд в Минск им даде нови 15-дневни присъди, напомня.

 Туск: Лукашенко искаше да сплоти Беларус и Украйна Туск: Лукашенко искаше да сплоти Беларус и Украйна
През 2014 година Александър Лукашенко е предложил Украйна и Беларус да бъдат обединени в обединен съюз по този начин, че да бъде президент и на двете...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР