Полицията спипа 41-годишен ловец, излязъл незаконно на лов за водоплаващи

...
Полицията спипа 41-годишен ловец, излязъл незаконно на лов за водоплаващи
Коментари Харесай

Заловиха бракониер, гръмнал гъска и патици край Дунав

Полицията спипа 41-годишен ловджия, излязъл нелегално на лов за водоплаващи птици и покосил три пернати в региона сред Лом и Козлодуй, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Във вторник по здрач към 17,45 ч. в Районното ръководство на полицията в Лом бил получен сигнал за незаконен лов в землището на село Горни Цибър, община Вълчедръм. Пазителите на реда незабавно почнали инспекция и на път II-11 при разклона за ракетна площадка край село Златия засекли Радослав И. от Козлодуй, който бил с ловна пушка и патрони. Полицаите намерили и отстреляни дива гъска и 2 диви патици.

Мъжът посочил документи, че е легален ловджия с позволение за предпазване, носене и приложимост на оръжие и муниции. Според закона обаче ловът на водоплаващ дивеч се прави единствено в сряда, събота и неделя и то с позволение за лов в дадения регион. По случая е осъществен оглед от служители на реда и горски и е формирано досъдебно произвеждане.

Ловното оръжие, както и отстреляните птици, са конфискувани. Работа по изясняване на случая продължава полицията в Лом. Преди дни екоексперти и природолюбители направиха броене на водолюбивите птици в Северозападна България и откриха близо пет пъти нарастване на пернати по река Дунав и водните басейни в района. Заради огромните студове и виелици в Европа ята пернати се местят на юг и усилват птичето благосъстояние из реки и язовири, разясниха експертите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР