Полицията няма толкова проблеми с мотоциклетистите, членуващи в мотоклубове, отколкото

...
Полицията няма толкова проблеми с мотоциклетистите, членуващи в мотоклубове, отколкото
Коментари Харесай

Лъчезар Близнаков: Мотоциклетистите от мотоклубовете създават по-малко проблеми на полицията

„ Полицията няма толкоз проблеми с мотоциклетистите, членуващи в мотоклубове, в сравнение с с останалите. Освен разпоредбите, написани в закона, във всяка група важат и техни вътрешни правила “.

Това сподели основен комисар Лъчезар Близнаков на брифинг във връзка откриването на мотосезона. Той добави, че задачата на полицията е да накара всички водачи на пътя да съблюдават разпоредбите, с цел да се понижат произшествията и броя на жертвите в тях. Той изрази вяра, че ще продължи наклонността от предходната година за по-малко починали , която да даде отражение и при мотоциклетистите. 

От началото на годината имаме един умрял моторист , а за същия интервал предходната година са трима. За 2023 година имаме 647 ПТП с водачи на мотопеди и мотоциклети, 37 са починалите, добави той.

Относно откриването на мотосезона основният комисар уточни, че е основана организация от страна на полицията на другите места в страната. Освен това контролът над водачите ще бъде засилен , тъй като се следи повишаваща се дисциплинираност, само че не липсват случаи на неучтивост и неспазване на разпоредбите за придвижване.

От Министерство на вътрешните работи молят мотоциклетистите да бъдат доста деликатни , тъй като при започване на сезона изискванията не са положителни, пътят сервира много изненади и случаите зачестяват.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР