Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка, хомофобска и неспособна

...
Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка, хомофобска и неспособна
Коментари Харесай

Расизъм, женомразство и хомофобия властват в Лондонската полиция

Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка, хомофобска и неспособна да се самоконтролира . Това са заключенията от без значение изследване, увеличаващо натиска върху новия шеф на полицията да реформира най-голямата полицейска мощ във Англия, оповестява " Ройтерс ".

Изследването беше поръчано през 2021 година от тогавашния началник на полицията - Кресида Дик, откакто чиновник беше наказан на пожизнен затвор за изнасилването и Случаят шокира страната и - дружно с последвалите случаи на закононарушения против дами - насочи вниманието върху институционалната просвета на лондонската полиция.

" Има институционален расизъм, сексизъм и хомофобия вътре в организацията във връзка с метода, по който се третират чиновниците, както и отвън организацията във връзка с това по какъв начин общностите са следени от полицията ", се отбелязва в отчета.

Независимото изследване, ръководено от Луиз Кейси, член на горната камара на английския парламент, откри " съществени " пропуски в столичната полиция, които се нуждаят от " радикална промяна ".
 Британската полиция към този момент може да претърсва жители и без причина
Британската полиция към този момент може да претърсва жители и без причина

Разширяват се пълномощията на органите на реда

Заключенията идват повече от две десетилетия, откакто през 1999 година следствие на убийството на чернокожия младеж Стивън Лоурънс откри институционален расизъм във връзка с реакцията на чиновниците на реда.

Кейси акцентира, че доказателствата са безусловно ясни, че като институция полицията е предубедена и дискриминационна.

От своя страна шефът на лондонската полиция комисар Марк Роули съобщи: " Разочаровахме лондончани и нашите лични редици и този отчет демонстрира ясно това... надълбоко скърбя ".

Той уточни, че отделът за професионални стандарти на силите е бил " засилен " и с тяхна помощ " уволняваме чиновници с по-бързи темпове ".

В изследването от 360 страници се показва, че полицията се нуждае от мощно управление, работа за отбрана на дамите и нова тактика за децата , наред с други рекомендации за промяна.

В междинния отчет от предишния октомври се отбелязва, че на силите са били нужни приблизително 400 дни, с цел да разрешат обвиняванията в непозволено държание по отношение на своите чиновници.
 Шефът на Лондонската полиция подаде оставка
Шефът на Лондонската полиция подаде оставка

Искането е от кмета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР