Полицията на Израел съобщи, че подозира в корупция приближен на

...
Полицията на Израел съобщи, че подозира в корупция приближен на
Коментари Харесай

Полицията погна и приближени на Нетаняху за корупция

Полицията на Израел заяви, че подозира в корупция доближен на премиера Бенямин Нетаняху , който е предложил на арбитър топ позиция в подмяна да приключи корупционен случай против брачната половинка на министър-председателя, осведоми АП.

Това е последният скандал, който обгръща вътрешното обграждане на израелския водач . Нетаняху към този момент е упрекнат в корупция по два случая.

 Обвиняват в корупция Нетаняху
Обвиняват в корупция Нетаняху

Премиерът няма да подава оставка

Нир Хефец, някогашен представител на семейство Нетаняху, е обвинен, че е предложил на арбитър Хила Герстел да поеме поста на основен прокурор, в случай че приключи правосъден случай против Сара Нетаняху.

Предложението в никакъв случай не е било материализирано.

По-рано полицията уточни Хефец като един от двама доближени на Нетаняху, които са обвинени за корупция по обособен случай. Бившият шеф в министерството на връзките Шломо Филбер, който е доближен на премиера, също е измежду обвинените. Двамата са насърчавали регулация за стотици милиони долари на израелската телекомуникационна компания Bezeq в подмяна на позитивно отразяване на Нетаняху в новинарски уебсайт.

Нетаняху не е обвинено по случая, само че може да бъде разпитан.

През предходната седмица полицията разгласи, че има задоволително доказателства да се издигнат обвинявания в корупция против министър-председателя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР