Полицията и прокуратурата в Бургас, със съдействието на ДАНС, са

...
Полицията и прокуратурата в Бургас, със съдействието на ДАНС, са
Коментари Харесай

Задържаха 57-годишна жена, организатор на канал за трафик на мигранти

Полицията и прокуратурата в Бургас, със съдействието на ДАНС, са разрушили канал за трафик на мигранти на българо- турската граница, съобщи сътрудник на БГНЕС.

На 19 декември край Бургас са арестувани двама водачи с група от 15 афганистанци. Арестуван е също и координаторът на канала, който също е от Бургас. Задържан е и уредникът на схемата за трафика на мигранти, който се оказва 57-годишна жена от Хасково. Тя се занимава с незаконен трафик от 1999 година и има две присъди.
Разбиха незаконна група за трафик на мигранти у нас
Петима са арестувани за присъединяване в проведена незаконна група за подкрепяне на незаконни мигранти в страната. Специализираната прокура...
Прочети повече
" Схемата е доста добре проведена и строго тайна. Пред колите с мигранти са прочиствали пътя с една пилотна кола начело и една откъм гърба. С GPS са изпращани координатите на мигрантите къде тъкмо са минали границата. За мигрантите са плащани по 500 евро, а водачите са получавали по 3500 лева ", изясни ст. комисар Калоян Калоянов- шеф на Министерство на вътрешните работи Бургас.

Прокуратурата ще желае непрекъсната мярка задържане под стража на организаторката на канала. Тя може да получи до 6 години затвор. по думите на прокурор Иван Киров мигрантският напън по границата се е засилил поради ниските санкции за водачите, които най-често биват арестувани. В този случай обаче се е стигнало и до уредниците на трафика.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР