Полицията е получила повече от 200сигнала за неидентифицирани жени, убити

...
Полицията е получила повече от 200сигнала за неидентифицирани жени, убити
Коментари Харесай

200 сигнала е получил „Интерпол“ за 22-те неидентифицирани убити жени

Полицията е получила повече от 200сигнала за неидентифицирани дами, убити в Холандия, Белгия и Германия единствено за седмица, откакто  трите страни стартираха акция взаимно с „ Интерпол “ за идентифициране на 22 дами, чиито тела са открити сред 1976 и 2019 година

Това е първият път, когато „ Интерпол „ оповестява обществено лист, търсещ информация за неидентифицирани тела. Полицията споделя, че дамите „ заслужават да си върнат имената “.

„ Информацията, която получаваме в този момент, ни дава вяра за няколко случая. Всеки сигнал може да има значение за околните на жертвите “, сподели представител на холандската полиция Мартин де Вит.

Полицията сподели, че наблюдава 122 евентуално потребни сигнала за случаите в Германия, 55 в Белгия и 51 в Холандия

Информацията, която са получили до момента, включва вероятни имена на жертви и евентуални следи за облеклата и бижутата, които дамите са носили.

Така наречените черни вести, оповестени като част от акцията „ Идентифицирай ме “ нормално се популяризират единствено вътрешно в мрежата на  „ Интерпол “ от полицейски сили по целия свят. Те включват детайлности за дамите, фотоси на вероятни идентифициращи предмети и, в някои случаи, нови лицеви реконструкции и информация за случаите.

В изказване полицията споделя, че проучва информацията, която е получила до момента, и че първият им приоритет ще бъде да осведоми семействоата, в случай че самоличността на някоя от жертвите бъде открита.

Тъй като се счита, че дамите са били убити, те прибавят, че всяка идентификация ще докара до престъпни следствия.

Повечето от жертвите в 22-та случая са на възраст сред 15 и 30 години

Без да знаят имената им или кой ги е умъртвил, полицията споделя, че е мъчно да се открият точните условия при които е настъпила гибелта им.

Кампанията беше инициирана от холандската полиция, която се бореше да разпознава жена, чието тяло е намерено в кошче за отпадък, плаващо в река в покрайнините на Амстердам през 1999 година

Други случаи включват жена с отличителна татуировка на черно цвете със зелени листа и „ R’NICK “, написано изпод, която е открита да лежи против решетка в река в Белгия през 1992 година, и тяло на жена, открито увито в килим и вързано с кордаж във ветроходен клуб в Германия през 2002 година

 

Етикети: интерполубийства
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР