Полицията е издирвала днес мъжа, който е оставил бомбата на

...
Полицията е издирвала днес мъжа, който е оставил бомбата на
Коментари Харесай

Френската полиция издирва мъжа, оставил бомбата в Лион

Полицията е издирвала през днешния ден мъжа, който е оставил бомбата на пешеходната улица " Виктор Юго " във френския град Лион в петък, след която 13 души бяха ранени, в това число 10-годишно момиче, оповестява " Ройтерс ".

Градските камери за наблюдаване са снимали по какъв начин мъж на към 30 години е оставил книжен плик пред една пекарна към 17:30 ч. локално време. Пакетът се е взривил към минута, откакто той е напуснал мястото.

Френската полиция е проследила неговото напредване до към 10 минути преди офанзивата и към момента се пробва да го разпознава. Мъжът е бил с велосипед, слънчеви очила и шапка.

Все още никой не е поел отговорност за бомбата. Следователите приканват всички очевидците, които разполагат с в допълнение информация, да спомагат на полицията за откриването на обвинения.

В съботната вечер силите на реда разгласиха и спомагателни фотоси на обвинения, до момента в който кара колелото си.

Източник, непосредствен до следствието, е декларирал, че следи от ДНК са били изолирани от останките на бомбата. Установено е, че експлозивът е бил изработен от триацетон трипероксид.

Случаят се преглежда като терористичен акт поради събитията към офанзивата - осъществена е на дневна светлина и е бил употребен експлозив, кадърен да нарани огромен брой хора. Полицията е разкрила детайли от детонатора с отдалечено и дребни бели частици, които евентуално са били част от устройството.

Единадесет от ранените, в това число и 10-годишното момиче, са били признати в болница.

След гърмежа в Лион управляващите са засилили наблюдението и сигурността във и към публичните региони и събития в страната, а военни отряди патрулират в Лион.

Началникът на полициятав района, от който Лион е част, е забранил провеждането на демонстрации в северната част на града.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР