Полицията е действала напълно законно при проверката в нощно заведение

...
Полицията е действала напълно законно при проверката в нощно заведение
Коментари Харесай

МВР: Няма превишаване на полицейските правомощия при обиска на нощен клуб в Пловдив

Полицията е работила изцяло законно при инспекцията в нощно заведение в Пловдив в петък, за която има сигнали за превишаване на пълномощията. Това съобщи комисар Васил Костадинов шеф на ОДМВР Пловдив, представен от Българска национална телевизия.

Той уточни, че някои от проверяваните са карани да се събличат и да заемат странни пози, само че прецизираха, че това е осъществено според условията на Наказателно-процесуален кодекс. Органите на реда са стимулирали инспекцията си с съществуването на оперативни данни, че в заведението е имало опиати. Начинът на обиск е избран от служителите на реда на място, разясни комисарят.

За всеки случай обаче е назначена вътрешна инспекция. Тя ще откри имало ли е превишаване на пълномощията, добави Костадинов.

Появиха се, в това число в медиите, изказвания от страна на участвали лица за това, че са карани хора да се събличат и да заемат някакви странни пози. Действително, имало е подобен вид инспекция, само че тази инспекция е осъществена според условията на Наказателно-процесуален кодекс и то във връзка с съответни лица, за които към този момент е имало оперативни данни, посочи шефът на ОДМВР Пловдив.

След акцията в нощното заведение са формирани три досъдебни производства - две за опиати и едно за безчинство, сподели още той.

В знак на митинг против полицейския произвол заведения в Пловдив затвориха порти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР