Полиция запечата офисите на туристическа компания Беса транс“ Катастрофиралият автобус

...
Полиция запечата офисите на туристическа компания Беса транс“ Катастрофиралият автобус
Коментари Харесай

Само за две години: Македонският автобус е преминал границата 135 пъти

Полиция запечата офисите на туристическа компания „ Беса транс “
Катастрофиралият рейс на Автомагистрала „ Струма “ на македонската туристическа компания „ Беса транс “, който не е бил регистриран в Министерството на превоза в Скопие, единствено през миналите две години е минал държавната граница най-малко 135 пъти. Това се споделя в формален отговор на македонското вътрешно министерство.

„ Въпросният рейс през 2020 година е минал през границите на страната 22 пъти, а от началото на тази година 113 пъти “, се споделя в отговора на македонското Министерство на вътрешните работи до локалния уебсайт „ Курир “.

Броят на излизанията на рейса по всяка възможност е доста по-голям, тъй като справката се отнася единствено за последните две години.

От митническата администрация преди два дни оповестиха, че авариралият рейс в интервала 15 октомври - 18 ноември е минал неведнъж през граничните пунктове на РСМ с България, Косово и Албания.

Поради неналичието на позволение за осъществяване на транспортни услуги за авариралия рейс транспортното министерство лиши лиценза на „ Беса транс “.

По-рано през днешния ден македонската полиция запечата офисите на компанията, откакто управляващите се пробват да се свържат със притежателите, само че те не дават отговор даже и на телефонните позвънявания. Това пречи да се извърши щателна инспекция на документите.

До момента отговорност за пропуските при контрола на рейса беше потърсена единствено от двама митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве Баир /Гюешево, които не са ревизирали документите на рейса. Според директорката на митническата администрация, рейсът не е бил тестван, тъй като „ системата е работила доста постепенно “.

При злополуката на 23 ноември починаха 45 души, а други 7 бяха ранени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР