Полиция задържа вчера сутрин Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и

...
Полиция задържа вчера сутрин Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и
Коментари Харесай

МВР задържа кмета на Стамболийски

Полиция задържа през вчерашния ден заран Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и регионален координатор на ГЕРБ в Пловдив. Полицаите първо обискираха фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски. Там бе разпитан и самият кмет, а инспекциите продължиха в постройката на общината.
Мараджиев дефинира протичащото се като заплашване и вижда в акцията дейности на полицията против работа му като деятел на ГЕРБ. Той отхвърли причина да е корист с евросредства, за която се заяви по-рано, тъй като по всички стратегии на общината са минали инспекции и правилни доклади.
Това е следващият конфликт на кмета с Министерство на вътрешните работи. Миналото лято домът му бе претърсван поради сигнал за пазаруване на гласове. Той бе викан на разпит и през март. През 2020 година Мараджиев разгласи, че се отхвърля от поста си в партията след следствие на телевизия, съгласно което той и фамилията му имат пет жилището в Слънчев бряг. Дни по-късно Изпълнителната комисия на ГЕРБ не одобри оставката и той остана регионален координатор за Пловдив-област.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР