Полицейското управление в столицата на САЩ стана обект на масирано

...
Полицейското управление в столицата на САЩ стана обект на масирано
Коментари Харесай

Полицията във Вашингтон е жертва на атака от рускоговорящ хакерски синдикат

Полицейското ръководство в столицата на Съединени американски щати стана обект на масирано приключване на вътрешна информация след пробив в компютърната му мрежа и отвод да извърши изнудваческите претенции на рускоговорящ незаконен хакерски профсъюз, съобщи Асошиейтед прес.

Експерти акцентират, че това е най-тежкото нахлуване с рансъмуеър (категория злотворен програмен продукт, употребена за изплъзване на пари от жертвите му), осъществявано против американската полиция.

Бандата, известна като група Бабук (Babuk), популяризира през днешния ден хиляди документи на полицията във Вашингтон, окръг Колумбия в тъмната мрежа.

Асошиейтед прес откри стотици документи за дисциплинарни ограничения против служители на реда и разследващи отчети с данни и от други организации, в това число ФБР и Сикрет сървис.

Рансъмуеър офанзивите доближиха епидемиологични нива, защото задгранични незаконни банди сковават компютърните мрежи на държавното управление и на щатските управляващи, на полицейски ръководства, лечебни заведения и частни компании. Те желаят огромни суми откуп, с цел да декриптират откраднатите данни и да не ги пускат онлайн.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР