Полицейското управление в Лос Анджелис призна в съда, че е

...
Полицейското управление в Лос Анджелис призна в съда, че е
Коментари Харесай

Полицията на Лос Анджелис шпионирала противници на Тръмп

Полицейското ръководство в Лос Анджелис призна в съда, че е проникнало в група на деятели, планиращи митинги против Тръмп. Това е следващият случай на шпиониране от страна на американските правоохранителни органи във връзка с уредниците на ляво придвижване.


Конфиденциален осведомител, работещ с полицията в Града на ангелите, скрито е записал голям брой срещи на група, наречена „ Refuse Fascism “ през 2017 година, съгласно станали публично притежание полицейски документи, заяви в. „ Гардиън “. Транскрибираните документи бяха подадени по наказателно дело против деятели, които блокираха автомагистрала в Калифорния по време на проява против Тръмп.

Полицията е снабдила осведомител със прикрито устройство за записване и го е предиздвикала да участва на събрания в локална черква „ в опит да извлече информация по отношение на затварянето “ на автомагистралата и да изрази интерес да бъде включен във всяка сходна активност.

Мигел Антонио, един от деятелите, който е бил следен и регистриран от информатора, а по-късно упрекнат в провинения за блокиране придвижването на автомагистралата, сподели пред „ Гардиън “, че няма да разреши на наблюдението да го спре да работи.

„ Не сме уплашени. Няма да се огънем пред лицето на репресиите “, сподели 28-годишният мъж. Според него подобен тип шпиониране има за цел да обезкуражи участниците в протестни дейности. “Намираш се в черква и на срещата се провежда кротичък митинг и си под опасността да бъдеш упрекнат в незаконен скрит план и други сходни провинения. “

Случаят Лос Анджелис е един от няколкото, при които правоохранителните органи работят нападателно във връзка с групи от съперници на Тръмп, наблюдавайки ги и повдигайки обвинявания против тях.

В Сакраменто полицията работи с неонацисти, с цел да възбуди каузи против леви деятели, в това число стремейки се към покачване на обвинявания против протестиращи антифашисти, които са били намушкани по време на протест на расисти. В Бъркли полицията е сътрудничила с употребявал принуждение и подкрепящ Тръмп демонстратор, с цел да преследва предходната година една лява група. Подобни противоречиви дейности полицията е предприемала във Вашингтон, Орегон и други щати, акцентира „ Гардиън “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР