Полицейски автомобил е бил опожарен по време на безредиците в

...
Полицейски автомобил е бил опожарен по време на безредиците в
Коментари Харесай

Откраднаха полицейски автомат при безредиците в Париж

Полицейски автомобил е бил опожарен по време на безредиците в центъра на Париж довечера. Освен това, съгласно локална телевизия, участниците в погрома са откраднали от друга полицейска кола автомат. Пожарите не престават, до момента в който стачкуващите унищожават паркираните транспортни средства по пътя си, в това число и колите на общинската администрация. Единствено изключение вършат колите за спешна помощ и пожарните.

 © Българска телеграфна агенция
Размириците засегнаха и публичния превоз в града: трафикът е пресечен в целия сектор на линия 1 на метрото (от бизнес региона на Дефанс до Пале роял - Лувър), на линия 6 (между региона на Площада на звездата - Шарл дьо Гол и Трокадеро). От ръководството на обществния превоз в Париж оповестяват за ограничавания по още девет линии.

От знаците на Париж, най-сериозно е потърпевша Триумфалната арка, където размириците започнаха още рано сутринта. Колоните й са покрити с графити, а над безконечния огън в основата й, към който протестиращите са сложили стоманени огради, са прелитали газови гранати и камъни. Също по този начин, стачкуващите са счупили една от портите към градините на Тюйлери.

Според последните данни минимум 255 души са арестувани, 92 са ранени, от които 14 полицейски чиновници.
 Сълзотворен газ против стачкуващи в Париж, митингите се разгарят Сълзотворен газ против стачкуващи в Париж, митингите се разгарят
Сблъсъци и безпорядък, подпалени коли и сълзотворен газ извършиха центъра на Париж в третия уикенд от митингите на "жълтите жилетки " против повишаването на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР