Полицейската операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества,

...
Полицейската операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества,
Коментари Харесай

Разкриха две оранжерии за отглеждане на канабис в София

Полицейската интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с наркотични субстанции, е извършена на 30 октомври от чиновници на бранш „ Наркотици “ при Столична дирекция на вътрешните работи. В хода й са арестувани двама престъпно проявени мъже от София, на 47 и на 33 години.

При последвалите процесуално-следствени дейности в къщите на арестуваните служителите на реда намерили особено обособени домашни оранжерии, оборудвани за развъждане на наркотични растения.

Иззети са общо 125 саксии със засадени растения коноп, в друг стадии на развиване, сухи стръкове, както и голям брой пликове със суха тревиста маса и вещество на бучки и прахуляк, електронни везни. Резултатът от назначената експертна информация посочил, че конфискуваните субстанции са 3202.52 грама коноп и 430.20 грама амфетамин.

След отчет на събраните материали в Софийската градска прокуратура, на двамата арестувани са повдигнати обвинявания за закононарушение по член 354 а и 453 в от Наказателен кодекс. Наложени са им ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа.

При интервенцията са арестувани и клиенти на двамата дилъри, разпитани като очевидци и освободени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР