Полицейската акция е заради настъпилите тежки катастрофи с участието на

...
Полицейската акция е заради настъпилите тежки катастрофи с участието на
Коментари Харесай

Спецакция срещу водачи на мотоциклети тръгва в Русенско

Полицейската акция е поради настъпилите тежки произшествия с присъединяване на мотоциклети

От през днешния ден на територията на ОДМВР – Русе започва профилирана полицейска интервенция с акцент върху контрола на двуколесните транспортни средства, ограничение на предпоставките за произшествия с тяхно присъединяване и понижаване на пътно-транспортния травматизъм.

Това оповестиха от ОДМВР - Русе.

Операцията, в която ще вземат участие чиновници от бранш „ Пътна полиция “ и районните ръководства при ОДМВР-Русе, ще продължи до края на седмицата и се организира по отношение на влошената пътнотранспортна конюнктура и настъпили тежки ПТП с присъединяване на мотоциклетисти.

В интервала от 01.07.2022 година до 04.07.2022 година в пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на мотоциклетисти починаха двама души. Според анализите, в огромна част от зародилите тежки пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на двуколесни моторни транспортни средства се установяват съществени нарушавания на разпоредбите за придвижване, липса на дееспособност за ръководство на транспортното средство, нерегистрирани по надлежния ред МПС и други.

В рамките на интервенцията, съгласно характерностите на обособените райони, се планува осъществяване на съответни задания, съобразени със характерната конюнктура в или отвън съответното обитаемо място/регион, пътната инфраструктура и други фактори, които ще имат за цел понижаване на предпоставките за пораждане на ПТП и ограничение на пътнотранспортния травматизъм.

Водещата цел на полицейските дейности е понижаване на жертвите на пътя, а единственият метод за това е разпоредбите да се съблюдават от всички и да се ръководи рационално.

Пътните служители на реда и техните сътрудници от районно управление (на МВР) ще правят инспекции за съществуване на удостоверение за ръководство на МПС, валидността му за категорията към която спада управлявания мотоциклет, за приложимост на наркотични субстанции и алкохол, за слагането на регистрационните табели на избраните за това места, както и за нечисти табели и/или покрити с предмети, материали или субстанции, прилагане на непознати регистрационни табели, за техническата редовност на мотоциклетите и моторите, за използването на защитни каски, за вярно напредване по пътното платно и т.н.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР