Полицай, който застреля шофьор, седнал в колата, е отстранен от работа, ще бъде уволнен, казва комисар

...
ФИЛАДЕЛФИЯ (АП) — Полицейският комисар на Филаделфия казва, че полицай,
Коментари Харесай

ФИЛАДЕЛФИЯ (АП) — Полицейският комисар на Филаделфия казва, че полицай, който е застрелял и убил шофьор, който седеше в колата му миналата седмица в северна Филаделфия е отстранен и ще бъде уволнен.

Полицейският комисар Даниел Аутлоу каза в сряда, че полицай Марк Дайл ще бъде отстранен с намерение да го уволни след 30 дни заради отказа да сътрудничи в разследването на авг. 14 застрелване на 27-годишния Еди Айризари.

Тя цитира административни нарушения на неподчинение, отказ да се подчинят незабавно на правилни заповеди от висшестоящ офицер и поведение, което не е подходящо за нарушение за „несъдействие при разследване на отдела ." Outlaw каза, че разследването на самата стрелба продължава.

Иризари беше прострелян, докато седеше в колата си до Dial, след като полицаи забелязаха кола, която се управлява неправилно малко преди 12:30 ч. 14 август и го последва няколко пресечки, след което се приближи, когато шофьорът зави в грешната посока надолу по еднопосочна улица и спря, каза полицията. Dial е в полицията от пет години.

Полицията каза, че Dial се приближава от страната на пътника и предупреждава другия полицай, който се приближава от страната на шофьора, че шофьорът има оръжие. „Когато мъжът се обърна“ към този полицай, полицаят стреля няколко пъти в автомобила, се казва в изявление на полицията в нощта след стрелбата, което промени първоначалния им разказ за събитията.

Полицията първоначално каза, че полицаите са направили спирка и застреля човек извън превозното средство, след като се „хвърли“ с нож срещу полицаите. Outlaw каза, че прегледът на камерите, носени на тялото на полицаите, „показва много ясно, че това, което първоначално докладвахме, всъщност не се е случило.“

Полицията каза, че се опитва да определи източника на първоначалната погрешна версия , за който служител по-рано каза, че е извикан в полицейското радио и изглежда идва от „вътрешен източник“. Outlaw каза, че разследването може да доведе до дисциплинарни действия, ако е оправдано.

Полицията в преработения си отчет каза, че два ножа са „забелязани в автомобила“, но отказа да каже дали шофьорът е държал оръжие или му е било наредено да пусне един. Детектив каза, че единият изглежда е „кухненски нож“, а другият е „назъбен сгъваем нож“.

Адвокатът Фортунато Пери младши, който представлява Братския орден на полицейската ложа 5, каза Dial " има пълната подкрепа на Братския полицейски орден, докато продължаваме да преглеждаме фактите и обстоятелствата около този трагичен инцидент“, съобщи The Philadelphia Inquirer.

Адвокатът на семейството Шака Джонсън нарече първоначалния разказ „умишлено подвеждане на обществеността” и каза, че възнамерява да заведе дело за неправомерна смърт срещу полицая и града, съобщава вестникът. до окръжния прокурор, тъй като се счита за доказателство в разследването на тази служба. Това разследване има за цел да определи дали полицаите са спазвали закона, докато разследването на полицейското управление е да определи дали са спазвали политиките и процедурите на отдела.

Комисията за граждански надзор на полицията във Филаделфия във вторник вечерта препоръча служителят да бъде уволнен, като каза: агенцията „е създадена за моменти като този.“

„Наша отговорност е да държим нашето полицейско управление отговорно и също така да усилим гласовете на общността“, се казва в изявление на комисията.

Кметът Джим Кени нарече случая „трагедия“ и каза, че „сърцето му се къса за семейството и за загубата на г-н Иризари“, но отказа допълнителен коментар, позовавайки се на текущото разследване.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР