Полицаи откриха в жилището на военен един килограм марихуана, оценен

...
Полицаи откриха в жилището на военен един килограм марихуана, оценен
Коментари Харесай

Военен къта кило марихуана

Полицаи откриха в жилището на боен един кг марихуана, оценен на 6000 лв., и 13 500 лева в брой, скътани в дрешник в коридора. Униформеният служи в Стара Загора, само че той беше изправен скоростно пред Пловдивския боен съд.

Белезниците щракнали за мъжа предишния петък, научи " Марица ". Тогава в жилището му нахлули чиновници на реда от локалното районно и почнали да обръщат къщата с главата надолу. Обвиняемия схванал, че е хванат, и самичък извадил от дрешника в коридора прилежно разфасованата дрога. Тя била в огромен найлонов чувал, в който имало 4 найлонови торбички. Във всяка от тях имало по 4 полиетиленови пликчета с клик-система, съдържащи зелена тревна маса. В същия дрешник униформените разкрили и 13 500 лв. в брой. В протокола за претършуване военният записал, че марихуаната е за персонална консумация, и че паричните средства са спестявания от заплати.

За закононарушението се планува наказване от 3 до 12 години отнемане от независимост и санкция от 20 000 лева до 100 000 лева Решението за непрекъснатото задържане на обвинения било в ръцете на Пловдивския боен съд, който заседавал по проблема във вторник.

Според казаното от прокурора в правосъдната зала по-леката мярка би дала опция на обвинения да влияе върху очевидците. Адвокатът на боеца пък декларирал, че неговият подзащитен е с непрекъснат адрес и е безукорен в службата. Трудово зает е и полагал грижи за малолетното си дете. Поради тези аргументи изискал по-лека мярка за неотклонение.

„ Няма кой да устоя фамилията ми и няма кой да гледа детето ми “, декларирал обвиненият пред съда и изискал да не го хвърлят в тъмницата.

Въпреки това военният съд в Пловдив дефинира най-тежката мярка „ задържане под стража “, като се базира на високата социална заплаха на действието и опцията за практикуване на напън върху очевидци при по-лека мярка.

Определението може да се апелира и пред Военноапелативен съд - София.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР