Полицаи от Монтана и от участъка в Бойчиновци са открили

...
Полицаи от Монтана и от участъка в Бойчиновци са открили
Коментари Харесай

Полицията с подробности за разкритата нарколаборатория в Монтанско

Полицаи от Монтана и от сектора в Бойчиновци са разкрили по сигнал, че завод от бивш цех за железни отливки в Бойчиновци е трансфорат в съвременна лаборатория за наркотични субстанции на основата на канабиса. Това оповестиха на брифинг пред постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана шефът на полицията старши комисар Пламен Томов и окръжният прокурор на Монтана Росен Петков, съобщи Българска телеграфна агенция.

При обиск в лабораторията, която се състои от няколко пространства, са открити 52 кг зелена тревна маса канабис, 13 кг суха тревна маса канабис и 600 растения канабис. Окръжният прокурор Росен Петков съобщи, че откритото съоръжение за развъждане на растенията и произвеждане на опиати е впечатляващо и в никакъв случай до в този момент в района не е откривано сходно нещо. В пространствата е построена съвременна климатична апаратура с огромни климатици и въздуховоди, инсталирани са доста сензори и таймери и става въпрос за професионално развъждане на канабис и произвеждане на опиати, разгласи прокурор Петков. Стойността на лабораторията и конфискуваните от нея неща към момента се прецизира, само че става въпрос за десетки, а може би и стотици хиляди левове, съобщи старши комисар Пламен Томов.

По случая има един обвинен, само че към момента няма арестувани, разгласи наблюдаващият делото прокурор Лилия Илиева. Образувани са три досъдебно производства по член 354а и по 354в от Наказателен кодекс за нелегално развъждане и владеене на наркотични субстанции и по член 234 от Наказателен кодекс за нелегално присъединение на електрическата мрежа. Разследването продължава, вършат се спомагателни огледи, назначени са експертизи, посочи Илиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР